V75 Avd:4

V75 Avd:4, Klass 1, försök 6. 3:åriga svenska i svensk träning 200.001-400.001 kr.
1640 Volt.


Klass i lopp där favoriten 12-Prince l har dåligt läge och det öppnar för många. I den främre startvolten står startsnabba hästar på rad och risken för en hård öppning är mkt stor. Blir det överspace på loppet, vilket jag varnar för så gynnas hästarna i de bakre ledet. Framförallt 8 och 9.
Kort distans, fördel då för startspåren 2,4 och 5 rent statistiskt.  

1-Pop my cork, öppnade raskt i sista loppet och kunde hålla ut nästan hela vägen, blev omspeedad till en andra platts men klart intresant.Öppnade mkt bra då! kanske kan öppna igen? Ska passas.
2-Moon night, öppnar också bra. Kommer säkert att försöka gå om 1 i första sväng. Har klättrat fort i klasserna men har visat bra form och intressant löpning. Känns att räkna med trotts klass 1. Han räckte inte alls till i klass 2 finalen sist varför?
3-Stepping king, kan ochså öppna raskt, men jag tycker att han går bättre i rygg och får söka lucka på upploppet. avslutat bra i dom 2 senaste loppen. Blir svårt att ranka dom här. men säter 3 och 2 som lika ungefär. med 1 som bästa utgång.
4-Sweet line, ännu en startsnabb häst. Gillar at ta tät och sedan släppa. har en mkt bra spurt och höll på att få vinna i klass 1 loppet tidigare men då blev de ju galopp kris på upploppet för en hel hög. Var slagen tidigt senast i rygg på ledaren.... varför?
5-Abbe neth, gjorde en enorm avslutning föra lördagen, täta starter nu vilket kan resultera i ett steg frammåt. Men hur ska han lyckas hitta ner i lämplig rygg härifrån. För han går bäst  i rygg och spurtar bra som sagt. Dåligt läge talar för han för svårt. men med lite tur. Vill nästan plocka bort han.
6-Sörgårdens filippa, hade en enorm formtopp i Dec och jag väntade bara på att hon skulle vinna, men nu har det gått sämre 2 starter i rad och jag tycker att hästen inte alls presterar som tidigare. därför väljer jag att ranka ner henne.
7-Courage pay, har sett svag ut dom två senaste starterna, rankas ner lite på det.
8-Socer, har visat enroma fart resurser under Dec månad. har vikt ner sig litegrann dom senaste 2 starterna, eller har inte visat samma pigga avslutning dom två senaste loppen. Tiderna och formen känns lite stigande,luring. helst vid överspacat lopp. vilket det här kan bli.
9-Nice and a star, har ett mkt bra resultat på kort bana. Vann senast på bra spurt... kommer få svårt att hitta slagläge härifrån. Intressant men läget är missgynannde.Överspace gynnar. och hästen har rygg på loppets spets 2. Så han får en bra öppning genom fältet.
10-Tough smash, formen är sjunkande och kommer inte alls ha en chans från bakspår.
11-Prince l, har sex raka vinster och sen en snöplig 4 plats, vad berodde den på? Hårt betrodd vinnare. Ska med vid gardering. Ganska startsnabb. Men måste runda många för att kunna överta tät där han trivs bäst. Får han inte komma och överta ledningen, (ifall ledarkusken är smart) så känns favoriten mkt mkt sårbar. Vill nästan ranka ner han rejält med bakspåret. Fick göra grovjobbet i andra spår sist och tappade på sista halvvarvet. Varför då?Erik upp nu igen, men inget open. Måste hitta snabbrygg och få tidig lucka för att kunna överta.
12-Front, en offensiv körning och framspår, då hade han varit aktuell. Nu tar jag bort han. mkt på den offensiva kusk som sitter i sulkyn och sess sätt att köra. Han kommer mattas fort.


Spetsstriden.

Flera hästar i främre startvolten 1-4 är startnabba, 2 borde kunna ta tät och sen hålla så länge som möjligt.

Skrälldraget.

8 och 9 gynnas av överspacat lop vilket det här kan bli om många vill köra i täten. Båda besitter otroliga avslutningar och bör passas.

Ranken lyder.
(kan ändras innan start)

2 borde kunna ta tät och hålla hela vägen in i mål. Med 3 eller 4 i hälarna. 8 9 11 sen.
4 var på gång innan dom krokade fast i varann sist.

Får 2 ledningen så kan han vara en chans spik.

2
4
7
8
9
3
11


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test