V75-6, 6/2 Halmstad

V75-6
Strålfors Loppet-Klass 1, försök 1 i meeting 2.
3:åriga och äldre svenska 200.001-400.000 kr.
2140 AutoEtt segt första startfällt, där jag tror att spetsen kommer från spåren längst ut på vingen.
En favorit i fara enligt mig. Giddes dream har sett bra ut men inte bättre. Han har haft sommarlov ända in i december. Spåret är tyvär det som kommer att fälla han. Han har rygg på starttröga kamrater och får nästan helt förlita sig på turen för att komma fram genom en lucka innan mål. För övrigt så är det många hästar som startar på halmstad, som har kommit tillbaka efter vila eller en längre tid sjukdom. Svårt att se formbevis på så få lopp körda. Detta lopp kommer att bli klurigt. Ska vi måla på i färgglada nyanser eller tapetsera en eller några lovande fondväggar? Jag tror jag går på Form.


1-Practical joke, gjort två bra avslutningar och verkar ha en form topp för tillfället. Öppnar inget bra och komme rinte kunna hålla ut innerspåret. Synd då risken att bli fastlåst växer. Men sak kunna göra upp trotts allt då hans avslutningar i senaste lopp varit av högre karaktär.
2-courage pay, jag tvivlar fortfarande på han, galoppen sist stärkte inte han chanser här. Tar bort! Vet ej starten.
3-Miracle lavec, öppnar bra men känns inte heller som tät häst, går bäst in i ryggar på upploppet, Besitter startka spurt krafter.  jämbördes med 1.
4-Livi dancer, startar inte heller bra men har Erik i sulkyn och är bra i stommen. Drar på bra över sista varvet och kan plocka ner allt på upploppet. Satt fast näst senast men avslutade piggt sist. Formtopp!
5-Rumbleintheyungel, liknande häst som Livi dancer,seg i början men drar allt på upploppet om han hittar ut.
kommer att försöka plasera sig långt bak i andra spår för at sen ånga på i slutet. Tål mkt. Kommmer från 3 raka segrar så formen är fortsatt bra. Vill nästan fälla han bara för det.
6-Second vic, har sett svagare ut på sista tiden, tror inte mkt på den här, då han ställs med rumble och livi, följt av 3 och 1.
7-Reagan ås, äntligen en spets häst. Kommer garanterat att ta spetsen före samtliga om inget oväntat händer. Har klättrat snabbt i klasserna, satt lite fast i senaste starten men avslutade bra. Har inte orkat hela vägen, och bör väl inte göra det här heller. Men tät tar han och med ska han!
8-In vivo face, har haft långt uppehåll sen i sommras. Gick ett kval lopp och sen en övertygande seger i debuten! Öppnar bra och bör hitta ett bra läge, tar inte en längd på Reagan men intresant luring som måste gått frammåt ännu mer till nu! ska ochså ses med stark chans.!
9-Giddes dream, har ochså presterat bra sen uppehåll ända från sommaren, två segrar och en diksning på 3 senaste, två övertygande segrar. men kan hamna hårt till då han sitter i rygg på en startsegt gängoch kommer att vara tvungen och bakcka långt ner för att kunna runda sen! Rankas ner pga läget men bör ses upp! Känns inte så aktuell, trotts mkt sträck. Har ingen bra statestik från spår 9, tvekar.
10- Viktory kosing, bra häst som skulle varit med i striden med annan startplats, tror ochså han blir instängd och kommer ha svårt att nå fram. Tas bort pga läget.
11-Coctail sander, en favorit för några månader sedan men har sett blek ut nu. Ska inte kunna hota då formen inte ens är piss jummen.
12-Maffioso, har sett dunderfin ut i dom senaste starterna... ska vara en bättre häst än Livi dancer i grunden men har fått dåligt läge. Besitter dock en bra spurt och ska räknas som Outsider.. Ska med!


Spetsstriden:
Den gör 7 och 8 upp om!

7 borde ta spets men 8 är starkt på gång efter semestern.
1 och 3 såg intressant ut innan jag sett 4 och 5:ans avslutningar. Måste läsa på mer om 4 innan jag bedömmer läget. 5 känns som bästa hästen trotts allt. Och 9 får svårt pga läget!
spets 7. hoppas han orkar hålla nu!

Skrälldraget:
Här ser jag 12 och 3 som kommer att överaska många. Även en av mina spetsfavoriter 7 verkar vara lågt sträckad.

Ranken:
(kan ändras innan start)

A-Grupp:
Reagan ås
Rumbleinthejungle
Invivo face

B-Grupp
Livi dancer
Giddes dream

C-Grupp
Maffioso
Mirakel lavec
Practical joke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test