V75-1, 6/2 Halmstad

V75-1
Pärsons Lopp-Bronsdivitionen, försök 1 i meeting 2.
3:åriga och äldre 400.001-800.000 kr.
2140 Auto.

 

En rolig inledning.
Där många kommer att singesträcka Ridgehead Cahore, och ha Lord of makkegårds senaste prestation i tanken.
Jag tycker mig förutom ovanstående hästar, se en klar glimt i Karbo cake. Som jag hoppas laddas rejält från start och kan svara ut Ridgehead Cahore till första sväng.
Jag känner att loppet tidigt komer att avgöras, i starten. Där ledaren får fördel gentemot de övriga. Risken för överspace finns, då dom två kan gasa rejält och testa direkt. Men jag hoppas att Karbo cake tar spets och håller hela vägen in i kaklet.
En annan favorit i mina ögon är Cloria victis som inte haft den rätta turen när upploppet öppnat en lucka. Plaserar henne lite längre ner på ranken just för att formen är så pass stark hos de övriga nämda.
Jag ser ingen direkt skrällvarning att resa flaggan för men en liten outsider kan vara Stensro julius.
Håll i er och lycka till!

1-Mcollie, ingen som gör upp om täten, blandar monte lopp med vanliga, dom ska inte kunna göra rubriker här. tas bort.
2-Domino eson, startar bra. Har lite svårt att få upp tempot men brukar glida til spets så småning om, två raka segrar och sen ett plattfall, varför? Föll helt ihop i sista loppet från att ha tagit spets och hållt in på uploppet, går tydligen bättre i rygar in på upploppet. Det loppet kan mkt väl sitta i kroppen, och gör han sårbar nu, återkommer.
3-Karbo cake, öppnar mkt bra, men blir påtagligt sårbar om han inte når ledningen, kommer han förbi Domino? Jodå det gör han. Når han ledning kan det mkt väl hålla hela vägen. Har visat att hon duger i rygg på ledaren o luckan ges på upploppet. Bäst form hitills av dom tre.
4-Cloria victis, en liten personlig favorit. Ingen startraket, satt fast i rygg ledaren karbo näst senast, och fick resan betald men luckan kom för sent på upploppet. Fick göra grovjobbet först i andra spår sist, och hade inga krafer sparat in på uploppet, fullföljde ändå godkänt. Känns alltid intresant, men håller nästan karbo som bäst hitills pga form, och senaste prestation. Har visat mkt bra avslutningar men, kan ha en dimp ner i formen.
5-Ridgehead Cahore, lite osäker som många av Luftis hästar. Kommer garanterat att köra för spets då kusken är offensiv och hästen går bäst i ledningen, han har dock visat upp bra resultat även utan spets, överlägsen vid segrarna men gjorde en startgalopp senast, orsaken var tydligen fel huvudlag, dom kastar om tillö det halvstänkta igen och hoppas på en säkrare start. Alltid intressant, änn så länge slåss han med karbo om A-platts.
6-Quantum kalypso, kan öppna bra, men jag tror kusken väljer en defensiv taktik i start då hon knappast kommer att rå på 2 3 och 5 i starten. Går tyvär bäst i ledningen, struken och galopp i start, är fasit i bagaget. Gjorde en klart bra återhämtning trots startgaloppen senast. Men formen borde inte vara på topp och jag rankar ner rejält.
7-Milford sound d.e, ännu en monte ryttare, känns inget speciell men har lite info om han, ska inte ha den hårdhet som krävs här.
8-Utah hornline, har gett blandande resultat i dom senaste loppen, såg dock ovanligt svag ut senast men ändå väljer tränaren att starta tätt här. Tror inte alls på han nu, men vill invänta tränarens kommentar.
9-Lord of makkegård, borträknad sist i silver av många men överaskade, och spurtade fint till vinst. Gav mig själv en tankeställare inför nästa lopp att ranka han på den lilla information jag har. Änn värre då han går ner i brons nu och borde kunna utmana om luckan ges igen. Känns med!
10-Stensro dollar, är man 12 år och har inte kommit längre än till brons och alldrig vunnit, så gör han det garanterat inte nu heller. Tas bort.
11-Casander boy, har gjort, tråkigt nog väldigt dåliga insatser på senaste. Ska inte alls kunna ha chans enligt mig.
12-Stensro julius, från att ha gjort nattsvarta resultat, gick han oväntat och vann med Erik i sulkyn senast. Goda besked då han även där hade bakspår. Går upp en klass och teoretisk känns han borta, men vill avvakta lite.

 

Spetsstriden:

2,3 5 och även 6 öppnar bra, fördel för 3 med bästa dagsformen. 5 kommer garanterat at försöka överta fast spets missas, men är lite osäker i travet trots sina överlägsna segrar.
2 känns svårplaserad då han tog helt slut senast, och borde vara på väg ner.

Skrälldraget:
Svårt att ge några bra drag här, men en tankvärd outsider kan 12 vara.


Ranken:
(är preliminär och kan komma att ändras inför start)

A-Grupp:
Karbo cake.

B-Grupp:
Ridgehead cahore
Lord of makkegård

C-Grupp:
Cloria victis
Domino eson
Stensro julius
Quantum kalypso


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test