V75-7, 6/2 Halmstad

V75-7
Silverdivitionen försök 1 meeting 2.
3åriga och äldre, 400.000-1.500.000 kr.
2140 Auto


1 Egola Boy Samuelsson Ola

2 Lorenz Caf* (IT) v5 Kolgjini Lutfi
3 Rutger Raket v7 Svanstedt Åke
4 Nouvelle Pelle v7 Falsig Bo
5 Hoity Toity Face s6 Karlsson Jenny J
6 Heavy Flamingo* (DK) v10 Adielsson Erik
7 Nicolas Cake v8 Untersteiner Johan
8 Quito Gold h9 Nordström Per
9 Roberto v8 Kihlström Örjan
10 Viol Hornline s6 Uhrberg Thomas
11 Ecupos Bitte s8 Jansson Torbjörn
12 Hobgoblin Face v6 Karlstedt Tommy

 

1-Egola boy, Startsnabb och kan hålla ut ett innerspår. Har visat en bra form framtill förra loppet då hon fick dåligt spår men visade inga direkta seger tecken, efter en resa långt bak i kön, till kommande lopp.
2-Lorens caf, har till slut fått ett vettigt startspår, har visat bra start styrka och svarar rejält mot 1, men har fått ge allt för mkt gas och kraft i starten, vilket har gjort han lite svagare ut på upploppet. Många funderar kring taktiken som Lufti kommer at välja, och där de flesta verkar ensa om att köra för start inte är atuellt just nu pga hästen dåliga lopp i baktanken, där upploppet varit som ett bakslag. Taktiken verkar vara att lägga sig i rygg på Hotti totty face och sen ge allt i slutet. Jag tror själv att Lufti är så pass fräck att han även här försöker svara ut konkurenterna från start och leta sig till spets, och chansa mer på att formen är bättre nu!
3-Rutger raket, struken.
4-Novelle pelle, har formen på väg rakt uppåt och har spurtat bra i några lopp nu. Kan ses med liten chans.
5-Hotti totty face, jag måste delge att jag trott många gg på hon, men det har aldrig gett någonting tillbaka. Ska inte alls kunna gå på spets när Lufti sitter invändigt och kommer att göa mkt för att svara ut henne. Hon får frlita sig på upploppet, där hon säkerligen tar en bra platts. Hon kommer att bli en stor favorit här.
6-Haevy flamingo, ska inte kunna komma med dess mer. Tas bort.
7-Nicolas cake, såg väldigt på gång ut i december men har sen kallnat helt. Dåliga spår blandat med dålig prestation har resulterat i tre nollor på rad nu. Men nu ryktas det om barfotakörning vilket kan gynna många hästar, han är en av dom.
8-Quito gold, tror jag inte heller på, söker en möjlig spik, eller ett lås i sista avdelningen. Så försöker fälla så många som möjligt.
9-Roberto, Fick den perfekta resan i förra loppet och skulle bara sätta dit stöten på open spåret men kom två:a. "Vinner han inte nu vinner han aldrig ett V75lopp" sades det då. Så njaa, vågar inte riktigt hålla med. Han besitter en stor spurtkraft och har två bra ryggar att öppna på. Kommer få en fin resa igen trotts dåligt spår.
10-Viol hornline, hade en dålig dag sist. Men bör passas igen! Får se vad tränaren säger om hästens förra start.
11-Ecupos bitte, har inte alls gjort bra lopp sen i höstas, har varit struken och galloperat i dom andra starterna, synd, men tas bort.
12-Hubgobling face, tas bort pga läger. För många att runda. Ska inte klara av det.


Spetsstriden:
Står mellan 1, 2 och 5. Där jag tror att 2 kommer att överaska och ösa på vad som går för att nå täten.

1 kan hamna i rygg ledaren och får en bra resa och hoppas på lucka in på upploppet. Har visat bra avslutningar och suttit fast i många lopp med mkt sparat.
5 kommer antingen måste ge allt för att ta sig förbi 2 eller lägga sig först i andra spår och göra grovjobbet hela vägen. Har på förhand en sämre chans att lyckas, men 2 har inte visat så det räcker till vinst hittills. Tänk om 1 skulle få luckan och speeda om allt om 2 falljerar igen på upploppet. 9 kommer hamna tredje invändigt eller 2:a i andra spår då han tar rygg på Lorens caf men kommer inte förbi Egola boy eller Hotti totty face. Kan räcka lång om han får den resan serverad fram till upploppet.

Skrälldraget:
Måste nämna Viol hornline ännu en gång och höja ett varningens finger för Egola boy.

Ranken:
(preliminär rank som kan ändras fram till start)

A-Grupp:
Lorens caf

B-grupp:
Hotti totty face
Roberto

C-Grupp:
Egola boy
Nicolas cake
Viol hornline


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test