V75-1 Superjackpott 27/2 Axevalla

Veckans V75 omgång öppnar med klass i lopp över 2640 m och voltstart.
Av de 12 startande tycker jag att 6-Hobbe skift är den som rent kapasitetmässigt är huvudet högre än alla andra.
Han har visat skyhög kapasitet men också gjort bort sig ganska mycket. Lite vinglig från start men trampar han bara igång lungt och rätt så ska han kunna avansera ganska tidigt mot ledningen för att sen utmana starkt hela vägen in i mål. Det som gör att jag tror mer på han nu än tidigare är att han svarat väldigt positivt på den nya utrustningen iform av en raymondkäk som balanserar upp hans huvud och gör det lite mer stabilt, just för att han brukar slänga lite med huvudet imellanåt.
Det kan vara det som avgör ifall jag vågar mig på en spik i första loppet, eller om jag garderar upp, har inte bestämt mig helt än. 

BORGUNDA BYGGHANDELS LOPP - Klass I, försök 3. 3-åriga och äldre svenska 200.001 - 400.000 kr.

1 SECOND W.I.C.
  v 7 Kihlström Örjan

2 MIDSUMMER KING   v 5 Andersson Mikael J

3 GIDDES DREAM   v 6 Svanstedt Åke

4 MIRAKEL LAVEC   v 6 Jansson Torbjörn

5 ABBE NETH   v 8 Wallin Tony

6 HOBBE SKIFT   v 5 Lennartsson Per

7 PRÖJSARN   v 8 Goop Björn

8 AMBER DIABLO   s 5 Untersteiner Peter

9 P.A.SURPRISE   v 5 Stolt Karl

10 FRIDHEMS PIRAYA   s 6 Adielsson Erik

11 HECTOR TILLY   v 6 Takter Johnny

12 JOHAN ENNOBLE   v 4 Bergh RobertMidsommer king, ganska snabb i just volt start.  Behöver en bra rygg för bästa resan och spurtar bra på slutet. Kan kanske itta sig rygg på ledaren och söka lucka på upploppet.
Har bra form i kroppen och kommer från en övertygande seger, där han också fick ett loopp i rygg ledaren och sen springer förbi på uploppet!
Giddes dream varvar galopper med succeer. Vinner vartannat lopp och faller på egna misstag därutöver. Svarar otroligt snabbt och bra när kusken manar på hästen på upploppet. Håller högre klass än det här, men som sagt felar bort sig i vartannat. Hur ställer sig hästen i voltstart?
Galopp senast, vinst nu?
Miracel lavec, har vunnit i enklare lopp ganska överlägset,bra avslutning. kan vara en outsider men visade nget senast i ett rikstoto lopp.
Abbeh netth står även han för en vass avslutning. Grymmspurt med rätt resa. Kan vara en outsider om det klaffar på vöägen.
Abbe neth, har haft fin form under en längre tid och levererat bra prestationer. Skrällkusken Tony wallin upp och ryggresa in på upploppet gör det hela intresant.
Hobbe shift, har tre överlägsna segrar där han dragit iväg en bra bit innan upploppet och vunnnit med massor av längder. Tänkbar spik, då han visar överlägsen kapacitet på längre distans. Inte så snabb från start, men med springspåret borde han kunna trampa igång och hitta en bra platts för att sen på andra varvet avancera mot tät och förbi.
Det enda jag ser som kan störa är en tidig galopp.
Pröjsan öppnar nog nästan bäst tifrån läget med spring spår. Har också gjort övertygande segrar men inte alls i samma tider som Hobbe. Strular det för favoriten kan han överta.
Johan enoble vek ner sig i ledningen senast. Bakspår i volt kan mycket väl strula till det så att han inte ens hamnar topp 3. tror mkt lite på han.

Spetsstriden:
Pröjsan från springspåret.

Skrälldsraget:
Om favoriten inte levererar så tycker jag att det är mycket öppet. Men varför inte Midsommer king eller abbe neth?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test