V75-1 20/2 Bergsåker

Pema EnergiSilverdivisionen, försök 2. 3-åriga och äldre 400.001 - 1.500.000 kr.

1 GERRY BRANDO
  h 8 Eriksson Ulf
2 BELLINI   v 10 Lundberg Petter
3 FRANCOSO   v 9 Östman John
4 JUNCTION   v 8 Kihlström Örjan
5 TROUBADOUR S.   v 9 Linderoth Per
6 BLUE CANYON   v 8 Rondina-Bisi Sergio
7 JAVELIN Q.   v 9 Åsberg Jenni H
8 SCARGEL   v 6 Kontio Jorma
9 STARO COLD CARAT   h 5 Bergh Robert
10 BREEZY BROLINE   v 12 Sjöström Dick
11 MASTER VÄXUS   h 9 Frick Jim
12 LUDVIG PALEMA   v 9 Adielsson Erik

En på förhand mycket ojämn Silverdivition. Tråkigt nog så blir det så när norrlandsbanorna inte drar tillräckligt mkt, och väldigt många hästar är i vinterträning.
Utdelningen på banan har tidigare kunnat skena iväg totalt, då det oftast varit svåra omgångar och stora pengar.  Även kallad för Skrällbanan. Nu de sista åren har omgångarna varit ojämna och på förhand ganska lätta. Stor skillnad på hästarna och det har resulterat i att av de 8 sista omgångarna har värdet varit 35 000 kr som högst, vilket är mindre än en 1/100 del jämfört med värdet i tre av omgångar på Bergsåker under 2007, där värdet översteg fem miljoner för 7 rätt.

 

2640 M och Voltstart, borde ge fördel de bättre hästarna då skrällarna minskar ju längre distansen är! Alltså upplagt för favorit parad rakt igenom?
Men jag ska göra vad jag kan för att hjälpa fram en skräll till er spelare, sen är det upp till kusarna om dom förvaltar sina chanser i loppen.

 
Bellini ser ut att kunna föra nosen till tät från start, har förutom startmomentet sett seg och långtråkig ut.
Junction tog en spets och mål seger i början av året. Hårt motstånd då jämfört med nu me formen ser svajande ut och såg riktigt blek ut senast. Chansen finns att han kan göra upp med Bellini från start och ta ledningen, då ska han passas. Annars blir det svårt. Ledning och mål är alltså receptet för Junction.
Troubadour har sett bättre och bättre ut i de senaste starterna. Spår 5 är inte optimalt och kan ställa till det för han. Men tar han sig igenom starten kan han mycket väl dyka upp bland dom 3-4 första.
Blue canyon är en tillåren kommen häst som måste ha mycket drag hjälp för att kunna prestera. Avslutade piggt näst senast men sist var han blek och det mesta blev fel.
Kan med turens hjälp få ett perfekt lopp i rygg och framdragen av konkurenterna, då kan han överaska och avsluta bra.
Scargel har haft 3 månaders vila. Gjorde en okej comeback senast och fick gå ut i tredje spår och blev just 3:a,där han inte alls var många nosar efter vinnaren.
Ska gå framåt med ett lopp i kroppen, bästa hästen på pappret men spåret är inte det bästa och kan ställa till det. Men som sagt så är har ju inte det här loppet det tuffast Silvermotstånd.
Han tävlar bäst barfota, och krävs det skor är det ett litet minus. 
Staro gold carat körs av Robert Bergh, och har äntligen börjat få kontroll på travet och minska galopperna. Har länge väntat på att det ska lossna för han i vinter, och Berghs hästar tävlar bäst på hemmabanan. Vilket kanske kan resultera i årets första seger, då motståndet är väldigt ojämnt.
Master växus har gjort två starter sen vilan och går framåt hela tiden. Vann ganska överlägset senast, och bakspår ska inte göra så mycket när distansen är 2640 m. jag tycker att han ska passas tidigt och sätter han ganska högt upp i ranken.

 

Spetstriden:
Tycker att det är mycket svårbedömt men Bellini och Junction borde kunna gå bäst från början. Sen kommer kanske Master växus och övertar en bit in i loppet.

 

Skrälldraget:
Kan väl påpeka att Master växus är lite för lite sträckad jämfört med vad han kan prestera. 

 

Ranken: preliminär sådan.

 

A-Grupp:
Scargel
Master växus

 

B-Grupp:
Junction
Staro gold carat

 

C-Grupp:
Blue canyon
Troubadour S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test